Welkom

In Liessel zijn we nog in het gelukkige bezit van een windmolen, algemeen bekend als de Liesselse molen en voor degene die hem met naam willen noemen Gitzels' molen of De Volksvriend. Deze molen werd in 1903 opgericht, maar daarmee begint de geschiedenis van de molens in Liessel niet. Ook daarvoor werd in dit dorp al graan gemalen en olie geslagen, maar niet op deze plek.

De gemeente Deurne is eigenaar van De Volksvriend. De molen wordt door vrijwillige molenaars beheerd. Zij voeren eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit, geven rondleidingen en leggen graag uit waar zij mee bezig zijn. Bij voldoende wind wordt er regelmatig gemalen.

tekening: Henry van den Berkmortel
 

Welkom op de website van korenmolen De Volksvriend. Blader door de pagina's van deze site en maak kennis met de molen. Als u de kennismaking wilt afsluiten met een bezoekje dan is dat altijd mogelijk. De molenaars, zijn op donderdag en zaterdag van 10.00 - 16.00 uur op de molen en geven u graag een rondleiding. Wanneer u vragen hebt zullen wij deze proberen te beantwoorden. Als het niet lukt op deze dagen een bezoekje te brengen kunt u altijd een afspraak maken. Onze gegevens vindt u op de contactpagina.

Graag tot ziens,

Molenaars
Peter van Rongen
Toon van de Weijer
Hans VerbeekBezoekadres
Hoofdstraat 30,
5757AN Liessel

Twitter

Facebook

  Opening en bezoektijden
Donderdag
Zaterdag
Op afspraak

10.00 - 16.00 uur
10.00 - 16.00 uur